Voorbeeldvragen

Lukt het jou om deze krakervragen op te lossen? Heel veel krakerplezier! De antwoorden vind je hier

Het Jeugdjournaal

Al meer dan 40 jaar wordt dagelijks het nieuws uitgezonden voor kinderen, in Het Jeugdjournaal. Op YouTube is de allereerste uitzending van het Jeugdjournaal terug te zien. Het eerste item gaat over vergiftigd water in een bepaald gebied in Nederland.

Hoe wordt deze streek ook wel eens genoemd?

a. Hoge Bomen
b. De Stille Zuidzee
c. De Glazen Stad
d. De Bollenstreek

Kattractie

De Poolse stad Szczecin wordt jaarlijks door veel toeristen bezocht. Er is veel te zien voor toeristen, maar de populairste attractie is een zwart-witte kat die in het centrum van de stad woont. Iedereen vindt hem geweldig en hij zit zelfs op Instagram. Veel mensen geven de kat op Google een review van 5 sterren. Van een persoon heeft hij helaas maar 1 ster gekregen, zoals je kunt lezen in ‘dé weekkrant voor kinderen’.

Waarom kreeg de kat die slechte review?

a. Hij heeft een vaas omgegooid
b. Hij heeft een kindje gekrabd
c. Hij heeft een alarm laten afgaan
d. Hij heeft een worst gestolen

Boekcadeau

Ieder jaar wordt er een kinderboek gekozen dat voor slechts €2,99 te koop is in veel boekhandels. In 2023 was er ook zo'n boek! Het boek gaat over een gewone jongen, waar soms 's nachts iets bijzonders mee aan de hand is. 

Hoe heet hij in het Spaans? 

a. J.c..o L..o
b. D..f.e W...w...j.
c. G..z... Fr...d..
d. O.. P...r

Speelgoed

Waarschijnlijk heb je zelf met dit speelgoed gespeeld, net als je ouders of je opa en oma. Het speelgoed werd namelijk al ruim 90 jaar geleden bedacht door een Deense meubelmaker. Een paar jaar later kreeg het speelgoed ook een naam. Die naam kennen we nog steeds en het speelgoed is erg populair. 

Wat betekent de naam van het speelgoed? 

a. Leg goed 
b. Leer goed
c. Speel goed
d. Het betekent niets, het is een afkorting van de naam van de meubelmaker

Kerstrecord

De Amerikaan Joel Strasser versierde met Kerst niet alleen zijn kerstboom, maar ook zijn baard! Hij hing wel 710 kerstballetjes in zijn baard en brak daarmee een record. Strasser en zijn baard hebben al meer records gebroken.

Hoeveel tandenstokers hing hij een paar jaar geleden in zijn baard?
Tip: op Google kun je aangeven dat je alleen in het Nederlands wil zoeken.

a. 35
b. 135
c. 1350
d. 3500